Největší úniky dat v Česku od platnosti GDPR

Pro vyhledávání textu na stránce využijte klávesovou zkratku CTRL+F

10.4.2019 15:31 - zdroj: Účetní Portál

Nařízení o ochraně osobních údajů GDPR už platí téměř rok. Podívejte se s námi na největší úniky, které český Úřad pro ochranu osobních údajů musel řešit. K porušení nařízení stačil zapomenutý flash disk, špatná e-mailová rozesílka i chybně rozeslané pokutové příkazy. Více v článku pana Mateje Zachara.

Petra

Bezpečnostní chyby na webu Leo Express objevil náhodný cestující

Na počátku odhalení bezpečnostních chyb na webu firmy Leo Express byl polský cestující. Nadšený programátor si chtěl ověřit, jaké osobní údaje má ve svém uživatelském profilu uvedené. Skrze volně dostupné vývojářské nástroje vyčetl svůj e-mail, adresu, telefon i seznam jízd.

Při zadání e-mailů dalších cestujících, které získal na sociálních sítích, se dokázal dostat i k jejich osobním údajům. Mohl tak jednoduše sledovat, kdy a kam konkrétní člověk cestuje a jeho adresu domů.

...

Vidíte nyní zkrácený text, objednejte si placený balíček.

čekejte prosím ...
Hodnocení: 0.0/5 (0 hlasů)

Komentáře

Přidat komentář můžete pouze jako registrovaný.

Převodový můstek Rekodifikace

Všeobecné podmínky Účetního Portálu | Informace ke zpracování osobních údajů GDPR | Kodex Účetního Portálu ke zpracování osobních údajů GDPR | Přidat do oblíbených

Přihlášení

Vyplňte e-mail a heslo, potvrďte kliknutím na tlačítko Přihlásit.

E-mail :
Heslo :
 

Zapomenuté heslo | Nová registrace | Bezplatná registrace