Ochrana osobních údajů v personální praxi

Pro vyhledávání textu na stránce využijte klávesovou zkratku CTRL+F

Vlastní

  • Ochrana osobních údajů v personální praxi (PDF, 274.5 kB)

Autor JUDr. David Borovec

15.10.2018 10:53

JUDr.  David  Borovec
Dnešní článek od pana JUDr. Davida Borovce se zaměřuje na velmi diskutované téma - Ochrana osobních údajů. Dozvíte se, jaké největší chyby se objevují v osobních spisech zaměstnanců, jak je to s uchazeči o zaměstnání a GDPR a mnoho dalšího.

Katka

PLATÍ pro rok 2018

Téma GDPR je v poslední době velmi aktuální a diskutované, a to i ve spojení s pracovním právem či personalistikou, což je doména, které se věnuji od začátku své praxe v advokacii. Právě na propojení s oblastí personalistiky bych se rád v několika základních bodech zaměřil, a to za i pomoci stanovisek Úřadu pro ochranu osobních údajů (dále jen „Úřad“), která se zabývají nejen obecnými, ale i sektorovými výklady.

Dnes proto například na webových stránkách Úřadu naleznete stanovisko, které se týká přímo zpracování osobních údajů na pracovišti, tedy toho, co řeší personální oddělení zaměstnavatelů. 

 

1       Uchazeči o zaměstnání a souhlas se zpracováním osobních údajů

Prvním z bodů, se kterým se zaměstnavatelé setkávají, je otázka náboru uchazečů o zaměstnání. 

...

 

JUDr. David Borovec

říjen 2018

 

Článek byl převzat ze stránek www.pravniprostor.cz

Vidíte nyní zkrácený text článku, pro zobrazení plné verze si objednejte placenou registraci.

čekejte prosím ...
Hodnocení: 0.0/5 (0 hlasů)

Komentáře

Přidat komentář můžete pouze jako registrovaný.

Převodový můstek Rekodifikace

Všeobecné podmínky Účetního Portálu | Informace ke zpracování osobních údajů GDPR | Kodex Účetního Portálu ke zpracování osobních údajů GDPR | Přidat do oblíbených

Přihlášení

Vyplňte e-mail a heslo, potvrďte kliknutím na tlačítko Přihlásit.

E-mail :
Heslo :
 

Zapomenuté heslo | Nová registrace | Bezplatná registrace