Webinář: Konec roku a DPH - čtvrtek 21.01.2021 - 19:00
GOLD ČLENOVÉ ZDARMA
Autoři: Ing. Pěva Čouková , Ing. Mgr. Olga HochmannováMohlo by vás zajímat
Články
- Od 1. 4. 2021 je možné se registrovat do nového režimu jednoho správního místa 26.4.2021
- Testování na covid-19 jako zdravotní služba osvobozená od daně 7.4.2021
- Daň z přidané hodnoty pro začátečníky a mírně pokročilé – 6. část – Intrakomunitární plnění na vstupu i na výstupu, dovoz a vývoz 16.3.2021
- Daň z přidané hodnoty pro začátečníky a mírně pokročilé – 5. část – Místo plnění 5.3.2021
- Informace GFŘ ke změně sazby DPH u zpracování komunálního odpadu 2.3.2021
- Daň z přidané hodnoty pro začátečníky a mírně pokročilé – 4. část – Specifika nároku na odpočet daně na vstupu 19.2.2021
- Dotaz – Český plátce DPH nakupuje zboží v Německu a vyváží do Spojeného království 16.2.2021
- Prominutí daně z respirátorů 11.2.2021
- Konec roku a DPH – dotazy a odpovědi 5.2.2021
- Daň z přidané hodnoty pro začátečníky a mírně pokročilé – 3. část – Osvobozená plnění v tuzemsku 2.2.2021
- Daň z přidané hodnoty pro začátečníky a mírně pokročilé – 2. část – Vznik zdanitelného plnění na výstupu 22.1.2021
Členové od balíčku GOLD mají celý webinář ZDARMA.
Další dotazy z webináře naleznete ZDE.
Komentáře
Eva • 21.1.2021 20:01
Dobrý večer, děkuji za pěkný seminář. Chtěla bych se zeptat podnikatel má penzion, ve kterém také bydlí a stravuje se. Každý doklad rozúčtovávám na 30% nedaňový = část penzionu ve kterém bydlí a 70% daňový. Takto počítám i náklady na potraviny, protože v penzionu se stravuje podnikatel i hosté. Je to takto správně? Lze to dělat nějak jednodušeji? Děkuji za odpověď. Eva
Lenka Wallová • 27.1.2021 08:42
Odpověď od paní Ing. Mgr. Olgy Hochmannové:
Dobrý den,
patrně není možné přímo přiřadit potraviny, které převezme a spotřebuje penzion pro návštěvníky a které pro osobní spotřebu podnikatele, takže připadá v úvahu poměr, jak uvádíte. Domnívám se, že by mohlo být o něco jednodušší, pokud by podnikatel za stravování platil stejně jako hosté. Je-li to takto přijatelné, pak byste náklady na potraviny používali jen pro zdanitelná plnění a nemuseli byste je členit.
• 21.1.2021 12:13
Přeji krásný večer,
klient OSVČ, příjmy pouze dle § 7 ZDP, výdaje uplatňuje 60% z příjmů. Jsme na hraně 1. mil Kč pro povinnou registraci k DPH.
Co se prosím započítává v našem případě do obratu za 12. předchozích kalendářních měsíců:
1/ FAV za období 12/2019 – 11/2020, datum vystavení = DUZP, celkem Kč 911 417,-
2/ FAV, vystavená ve 12/2019 byla zaplacena až v 01/2020. Jestliže by se do obratu pro účely registrace k DPH zahrnovaly peněžní příjmy (tedy včetně příjmu FAV vystavené ve 12/2019), za období 01/2020 – 31. 12. 2020 je peněžní příjem Kč 1 043 221,-
3/ Pokud by se do obratu pro registraci zahrnovaly peněžní příjmy a povinnost registrace by tedy nastala 15. 1. 2021, hrozí nějaká sankce za pozdní registraci, i když nebyly doposud vystaveny žádné faktury?
4) Ještě jeden dotaz: Jak je to, prosím, s příjmy ze zálohových FAV ? Započítavají se do obratu?
Moc děkuji a přeji, pokud možno, příjemné dny v této bláznivé době. Jarmila.
Lenka Wallová • 27.1.2021 08:43
Odpovězeno na webináři
Ivana P. • 21.1.2021 11:39
Dobrý den, můžu prosím krátký dotaz mimo DPH. Slyšela jsem názor, že pro nárok na stravenkový paušál je třeba, aby zaměstnanec odpracoval celou pracovní směnu. Já mám za to, že je to stejné jako u stravenek - tj - 3hod. Jak to prosím je?
Lenka Wallová • 27.1.2021 08:43
Odpovězeno na webináři
Klára • 21.1.2021 21:00
Dobrý večer paní Ivano, já jsem poslouchala seminář 15.1.2021 na téma "mzdové aktuality a vyúčtování daně ze závislé činnosti" s paní Ing. Krchovovou. V tomto semináři (konec první části) byla tato problematika řešena. Paní Krchovová tam říkala, že je u stravenkového paušálu potřeba odpracovat celou pracovní směnu, ale že nikde není ujednáno jak dlouhá musí být (prostě směna). Co se týká stravenek tam je potřeba odpracovat 3 hodiny, jak píšete.