Průvodce ČÚS

Podkategorie (3373)

Aktuality   <<

Ochrana osobních údajů v personální praxi

Zdroj: Účetní Portál

dnes v 11:00 | Dnešní článek od pana JUDr. Davida Borovce se zaměřuje na velmi diskutované téma - Ochrana osobních údajů. Dozvíte se, jaké největší chyby se objevují v osobních spisech zaměstnanců, jak je to s uchazeči o zaměstnání a GDPR a mnoho dalšího.

Katka

Dotaz k problematice stravného a stravenek

Zdroj: Účetní Portál

12.10.2018 10:27 | Přinášíme Vám dotaz k problematice stravného od paní Marie Salačové. Předmětem dotazu je, zda lze zaměstancům přiznat současně stravné i stravenku, pokud jsou vysláni na pracovní cestu a při tom ještě odpracují na svém pravidelném pracovišti určitou dobu. Odpověď se dozvítze v článku.

Petra více informací
Komentovat |

Začíná platit jednotné značení paliv

Zdroj: novinky.cz

12.10.2018 09:48 | V Evropské unii včetně Česka začíná od pátku platit jednotné značení motorových paliv. Řidičům možná bude chvilku trvat, než si zvyknou. Značení však ode dneška platí pro veškeré čerpací stanice v celé Evropské unii.
Aktualitu pro Vás připravila Kristýna. více informací
Komentovat |

Nejčtenější

Články

1 - Vnitřní předpis (pokyn) stanovující povinnosti zaměstnavatele o účelu a zpracování osobních údajů a právech subjektu údajů

23.4.2018 23:00 | Přinášíme Vám první díl ze seriálu VZOROVÝCH MATERIÁLŮ k problematice GDPR ve Wordu pro Vaše použití od tří autorů, které revidoval JUDr. Josef Nejedlý (ÚOOÚ – Úřad pro ochranu osobních údajů).
Materiály jsou „napojeny odkazem“ na naše zákony a Nařízení GDPR. Stačí jednoduše prokliknout a máte text právního předpisu k dispozici.
První díl je od paní Renky Klímové a nese název Vnitřní předpis (pokyn) stanovující povinnosti zaměstnavatele o účelu a zpracování osobních údajů a právech subjektu údajů.

Petra více informací
Komentovat |

15 Zpracovatelská smlouva - podmínky zpracování osobních údajů

22.5.2018 11:45 | Tyto podmínky, které pro Vás vytvořil pan Mgr. Matej Zachar předpokládají, že existuje písemná smlouva mezi příjemcem služeb (Správcem osobních údajů) a poskytovatelem služeb (Zpracovatelem osobních údajů) z minulosti. Podmínky jsou vhodné pro obě smluvní strany.

Například to může být:

- smlouva o zpracování účetnictví,
- smlouva o zpracování mezd,
- smlouva o daňovém poradenství,
- smlouva o zpracování IT služeb a
- další smlouvy.

Více pro Vás máme ve VZORU.

Krásný vstup do nové doby ochrany osobních údajů a věřím, že jste s námi „V pohodě s GDPR“.

P. více informací
Komentovat |

3 - Záznamy o zpracování osobních údajů dle GDPR

25.4.2018 23:00 | Přinášíme Vám třetí díl ze seriálu VZOROVÝCH MATERIÁLŮ k problematice GDPR ve Wordu pro Vaše použití od tří autorů, které revidoval JUDr. Josef Nejedlý (ÚOOÚ – Úřad pro ochranu osobních údajů).
Materiály jsou „napojeny odkazem“ na naše zákony a Nařízení GDPR. Stačí jednoduše prokliknout a máte text právního předpisu k dispozici.
Třetí díl je od paní Renky Klímové a nese název Záznamy o zpracování osobních údajů dle GDPR. V článku je 11 vzorů záznamů o zpracování osobních údajů

Petra více informací
Komentovat |

Diskuze

Nárok na odpočet DPH - ubytování

30.5.2018 21:45 | Dobrý den, jsem OSVČ, plátce DPH a budu se ubytovávat v penzionu (kvůli práci). Mám nárok na odpočet DPH z tohoto ubytování? Děkuji více informací
1 komentářů |

pokuta policie čr

1.8.2018 07:41 | Dobré ráno, zajímá mě Váš názor na tuto situaci: zaměstnanec jede služebním autem ve služební záležitosti - v této souvislosti je podniku uložena pokuta od policie za překročení rychlosti. … více informací
5 komentářů |

Reverse charge

18.6.2018 13:35 | Dobry den, mela bych dotaz, od materske spolecnosti z Nemecka jsme obdrzeli fakturu za cerpani pohonnych hmot naseho reditele - pouzival nemeckou kartu na PH, ktere … více informací
3 komentářů |

Poradna - dotazy

Zaměstnanec

15.8.2018 15:47 | Náhradní volno, stravenky více informací
Komentovat |

Koupě části obchodního závodu

8.6.2018 09:19 | více informací
Komentovat |

Doručování

12.6.2018 09:23 | více informací
Komentovat |

Koordinační výbory

Uplatňování DPH ve vybraných případech služeb (zejména přepravy) přímo vázaných na dovoz zboží a vývoz zboží

14.6.2018 10:26 | Uplatňování DPH ve vybraných případech služeb (zejména přepravy) přímo vázaných na dovoz zboží a vývoz zboží (UZAVŘEN BEZ ROZPORU) více informací
Komentovat |

Daňový režim cestovních náhrad a ostatních příjmů fyzické osoby obdržených v souvislosti s bezplatným výkonem funkce člena orgánu právnické osoby

15.6.2018 08:29 | Daňový režim cestovních náhrad a ostatních příjmů fyzické osoby obdržených v souvislosti s bezplatným výkonem funkce člena orgánu právnické osoby (Uzavřen bez rozporu) více informací
Komentovat |

Aplikace ustanovení § 104 odst. 1 a 2 zákona č. 235/2004 Sb., o DPH

15.6.2018 08:37 | Aplikace ustanovení § 104 odst. 1 a 2 zákona č. 235/2004 Sb., o DPH (uzavřen bez rozporu) více informací
Komentovat |

Nejnovější

Články

Ochrana osobních údajů v personální praxi

AUDIO

dnes v 10:53 | Dnešní článek od pana JUDr. Davida Borovce se zaměřuje na velmi diskutované téma - Ochrana osobních údajů. Dozvíte se, jaké největší chyby se objevují v osobních spisech zaměstnanců, jak je to s uchazeči o zaměstnání a GDPR a mnoho dalšího.

Katka více informací
Komentovat |

O nejlepší finanční kondici státu i obcí a o žroutech veřejných peněz

AUDIO

12.10.2018 09:45 | Přinášíme Vám článek od pana Ing. Luďka Tesaře o růstu ekonomiky a vlivech, které tomu zabraňují. Dozvíte se více o nynější finanční situaci na obcích, dále také kdo jsou největší žrouti peněz a v neposlední řadě si přečtete o srážce s obecním volem.

Lucie více informací
Komentovat |

Dotaz k problematice stravného a stravenek

AUDIO

12.10.2018 10:30 | Přinášíme Vám dotaz k problematice stravného od paní Marie Salačové. Předmětem dotazu je, zda lze zaměstancům přiznat současně stravné i stravenku, pokud jsou vysláni na pracovní cestu a při tom ještě odpracují na svém pravidelném pracovišti určitou dobu. Odpověď se dozvítze v článku.

Petra více informací
Komentovat |

Diskuze

Podepsané prohlášení

5.10.2018 18:27 | Dobrý den, mohl by mi někdo poradit. Mám podepsané růžové prohlášení a jedna osoba má u jedné firmy pracovní poměr, DPP a DPČ. Bude u všech těchto poměrů uplatněn odpočet … více informací
1 komentářů |

Prominutí pokuty v minulém roce

20.9.2018 11:29 | Dobrý den, prosím o radu ohledně pokuty z FÚ. V roce 2017 firma zaplatila pokutu 30 tisíc (545/221). Na konci roku byla pokuta prominutá. Částka nebyla vrácena na účet, ale … více informací
1 komentářů |

Přenesená daňová povinnost

20.9.2018 09:30 | Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co dělat, když obdržím fakturu s přenesenou daňovou povinností např. 3 měsíce po vystavení (a DUZP). Faktura je na významnou částku a máme plný … více informací
Komentovat |

Přehledy

Vazba daňového přiznání k DPH na kontrolní hlášení č. 1

17.11.2015 12:17 | více informací
Komentovat |

Příloha č. 2b - Uspořádání a označování položek výkazu zisku a ztrát – druhové členění - S ÚČTY

20.2.2014 13:10 | Průvoce českými účetními standardy v návaznosti na daně a obchodní zákoník
Grafická příloha č. 2b
Uspořádání a označování položek rozvahy (bilance) s účty více informací
Komentovat |

Příloha č. 2a - Uspořádání a označování položek rozvahy (bilance) - S ÚČTY

20.2.2014 13:01 | Průvoce českými účetními standardy v návaznosti na daně a obchodní zákoník
Grafická příloha č. 2a
Uspořádání a označování položek rozvahy (bilance) s účty více informací
Komentovat |

Příklady

Nákup měnového forwardu

1.1.2018 14:34 | Předkládám Vám příklad na měnový forward. Příklad je z doby, kdy jsem tuto problematiku přednášela s kolegyní Alicí Šrámkovou pro finanční ředitelství Brno a České Budějovice.
Předkládám Vám jej zpracovaný v xls, aby si všichni, kteří chtějí porozumět problematice propočtu zajištění, mohli dopočítat. Jak uvádí kolega Daniel Horad, v praxi si tento propočet obvykle necháme zpracovat bankou.
více informací
Komentovat |

Základy účtování - běžné účty, termínované vklady, úvěry

15.9.2018 11:17 | více informací
Komentovat |

Provedení TZ budovy a její následný prodej

1.1.2018 15:07 | více informací
Komentovat |

Koordinační výbory

Povinnost zahraniční osoby předložit výpis z obchodního rejstříku v rámci řízení o povolení k nabytí plynu/elektřiny bez daně

2.10.2018 15:31 | Povinnost zahraniční osoby předložit výpis z obchodního rejstříku v rámci řízení o povolení k nabytí plynu/elektřiny bez daně (UZAVŘEN S ROZPOREM) více informací
Komentovat |

Podmínky pro nabývání zemního plynu a pevných paliv osvobozených od daně z energetických produktů v případě kombinované výroby tepla a elektřiny

2.10.2018 15:29 | Podmínky pro nabývání zemního plynu a pevných paliv osvobozených od daně z energetických produktů v případě kombinované výroby tepla a elektřiny (UZAVŘEN BEZE SPORU) více informací
Komentovat |

Dlouhodobý majetek jako obchodní majetek určený k uskutečňování ekonomických činností

2.10.2018 15:27 | Dlouhodobý majetek jako obchodní majetek určený k uskutečňování ekonomických činností (ODLOŽENÝ) více informací
Komentovat |

Pomůcky

Smlouva o poskytování pracovnělékařské služby

26.2.2014 10:18 | Vzor smlouvy o poskytování pracovnělékařské služby podle § 1746 odst. 2 občanského zákoníku více informací
Komentovat |

Oznámení o plnění povinného podílu osob se zdravotním postižením na celkovém počtu zaměstnanců 2013

11.2.2014 12:01 | Zaměstnavatelům zaměstnávajícím více než 25 zaměstnanců v pracovním poměru je v § 83 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, (dále jen „zákon“), uložena povinnost oznámit místně příslušnému úřadu práce do 15. února následujícího roku plnění povinného podílu za uplynulý kalendářní rok a způsob jeho plnění.
Vyúčtování a odvod do státního rozpočtu za rok 2013 zaměstnavatel provádí do 17.2.2014. více informací
Komentovat |

Protokol k inventuře účtu (inventurní soupisy)

10.12.2013 16:04 | Protokol k inventuře účtu podle náležitostí stanovených v § 30 odst. 7 zákona o účetnictví. více informací
Komentovat |

Dnes je Po 15. 10. 2018, svátek má Tereza

GDPR

 

Diskuze

Prominutí pokuty v minulém roce

10.10.2018 22:23

Použila bych účtovou třídu 64, samozřejmě nedaňově. více

Podepsané prohlášení

10.10.2018 22:21

Slevu na poplatníka můžete uplatnit pouze u jednoho z pracovních poměrů, nejlépe z toho, kde je odměna nejvyšší. více

Faktura

20.9.2018 11:38

S tímto nemám zkušenost. S klienty používáme www.flexibee.eu https://www.facebook.com/groups/flexibeeckari/ více

 

Převodový můstek

Rekodifikace

Články ZDARMA

 

danovy specialista

danovy specialista

Autorský tým

Naši partneři

Časopis účetnictví

Anketa

Líbí se Vám vzhled nového PORTÁLU?

Odreagujte se <<

Jak se rychle uvolnit

Jak se rychle uvolnit

Klid si nemůžete koupit, i přestože se na trhu nabízí spousta preparátů, které vám slibují jeho dosažení. Je to schopnost, kterou v základu máme všichni. Ne každý ji však umí používat. Pokud nám má účinně pomáhat, je třeba ji rozvíjet a trénovat. Začtěte se do tipů paní Radky Loji a uvolněte se. Katka více informací

Přečtěte si zajímavý článek od Neuvoo.cz, nového vyhledávače volných pracovních míst

Přečtěte si zajímavý článek od Neuvoo.cz, nového vyhledávače volných pracovních míst

Neuvoo je vyhledávač pracovních příležitostí, který shromažďuje všechny pracovní nabídky dostupné na internetu. Funguje podobně jako Google, jen pro pracovní nabídky. V současné době mají na stránkách okolo 400 000 volných pozic. Neuvoo funguje ve více než 60 zemích světa a z české stránky se návštěvník jednoduše dostane na ty ostatní. Během chvilky si tak můžete najít práci v Británii, Kanadě, jižní Americe nebo třeba na Novém Zélandu. více informací

Platební brána GoPay

Našimi klienty jsou

  • ABC AuditBDO Czech republicCCA Group a.s.Česká spořitelna a.s.Deloitte Advisory s.r.o.
  • DHLE-Consulting Czech s.r.o. Ernst & Young, s.r.o. Euro-Trend FINAUDIT s.r.o. Fučík a partneři
  • H&P Account Tax Consulting a.s.KPMGPPFTPA Horwath VORLÍČKOVÁ PARTNERS White & Case, advokátní kancelář
Všeobecné podmínky Účetního Portálu | Informace ke zpracování osobních údajů GDPR | Kodex Účetního Portálu ke zpracování osobních údajů GDPR | Přidat do oblíbených

Přihlášení

Vyplňte e-mail a heslo, potvrďte kliknutím na tlačítko Přihlásit.

E-mail :
Heslo :
 

Zapomenuté heslo | Nová registrace | Bezplatná registrace