Průvodce mzdovou problematikou 2018

3 - Záznamy o zpracování osobních údajů dle GDPR

Pro vyhledávání textu na stránce využijte klávesovou zkratku CTRL+F

Vlastní

  • Záznamy o zpracování osobních údajů dle GDPR (PDF, 890.2 kB)
  • Záznamy o zpracování osobních údajů dle GDPR (DOCX, 68.9 kB)

Autor Ing. Růžena Klímová

25.4.2018 23:00

Ing. Růžena Klímová
Přinášíme Vám třetí díl ze seriálu VZOROVÝCH MATERIÁLŮ k problematice GDPR ve Wordu pro Vaše použití od tří autorů, které revidoval JUDr. Josef Nejedlý (ÚOOÚ – Úřad pro ochranu osobních údajů).
Materiály jsou „napojeny odkazem“ na naše zákony a Nařízení GDPR. Stačí jednoduše prokliknout a máte text právního předpisu k dispozici.
Třetí díl je od paní Renky Klímové a nese název Záznamy o zpracování osobních údajů dle GDPR. V článku je 11 vzorů záznamů o zpracování osobních údajů

Petra

PLATÍ pro rok 2018

MIMOŘÁDNĚ –

Členové VIP ZDARMA

Ostatní si materiály mohou koupit – ZDE.


Vzorové materiály zahrnují:

  1. Růžena Klímová – mzdová problematika
    1. Vnitřní předpis (pokyn) stanovující povinnosti zaměstnavatele o účelu a zpracování osobních údajů a právech subjektu údajů – zveřejnění na Účetním Portále 23. 4. 2018
    2. Záznam o instruktáži – zpracování osobních údajů zaměstnance – zveřejnění na Účetním Portále 24. 4. 2018
    3. Záznam o zpracování osobních údajů podle GDPR – zveřejnění na Účetním Portále 25. 4. 2018
    4. Souhlas se zpracováním osobních údajů osoby ucházející se o zaměstnání – zveřejnění na Účetním Portále 26. 4. 2018
    5. Souhlas se zpracováním osobních údajů zaměstnance – zveřejnění na Účetním Portále 27. 4. 2018
    6. Řešení neoprávněných požadavků subjektu a princip proporcionality - zveřejnění na Účetním Portále 30. 4. 2018
    7. Osobní údaje pro provádění nemocenského pojištění v souvislosti s GDPR – zveřejnění na Účetním Portále 2. 5. 2018
    8. Pověřenec pro ochranu osobních údajů - zveřejnění na Účetním Portále 3. 5. 2018
    9. Pověřenec pro ochranu osobních údajů – jmenování – zveřejnění na Účetním Portále 4. 5. 2018
    10. Archivační lhůty – zveřejnění na Účetním Portále 7. 5. 2018
    11. Osobní spis obecně – zveřejnění na Účetním Portále 9. 5. 2018
  2. Martin Zachar – obecná problematika
    1. Zásady informační bezpečnosti ORGANIZACE (účetní jednotky) – zveřejnění na Účetním Portále 10. 5. 2018
    2. GDPR – informační checklist – zveřejnění na Účetním Portále 11. 5. 2018
  3. Pěva Čouková – dopis obchodním klientům
    1. Souhlas se zpracováním osobních údajů pro obchodní partnery – zveřejnění na Účetním Portále 14. 5. 2018

 


 

Záznamy o činnostech zpracování jsou záznamy, kterou budou správci osobních údajů podle GDPR povinni vést o jejich zpracování a na žádost je zpřístupnit dozorovému orgánu, kterým je Úřad na ochranu osobních údajů. Jsou jakousi náhradou za oznamovací povinnost, která byla Obecným nařízením zrušena.

Vést záznamy o činnostech zpracování se netýká správců zaměstnávajících méně než 250 osob, ledaže zpracování, které provádí, pravděpodobně představuje riziko pro práva a svobody subjektů údajů, zpracování není příležitostné, nebo zahrnuje zpracování zvláštních kategorií údajů nebo osobních údajů týkajících se rozsudků v trestních věcech.

...

 

Ing. Růžena Klímová 

duben 2018

Vidíte nyní zkrácený text článku, pro zobrazení plné verze si objednejte placenou registraci.

čekejte prosím ...
Hodnocení: 0.0/5 (0 hlasů)

Komentáře

Přidat komentář můžete pouze jako registrovaný.
Dnes je So 22. 9. 2018, svátek má Darina

GDPR

 

Diskuze

Faktura

20.9.2018 11:38

S tímto nemám zkušenost. S klienty používáme www.flexibee.eu https://www.facebook.com/groups/flexibeeckari/ více

Prominutí pokuty v minulém roce

20.9.2018 11:29

Dobrý den, prosím o radu ohledně pokuty z FÚ. V roce 2017 firma zaplatila pokutu 30 tisíc (545/221). Na konci roku byla pokuta … více

Přenesená daňová povinnost

20.9.2018 09:30

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co dělat, když obdržím fakturu s přenesenou daňovou povinností např. 3 měsíce po vystavení (a DUZP). Faktura … více

 

Převodový můstek

Rekodifikace

Články ZDARMA

 

danovy specialista

danovy specialista

Autorský tým

Naši partneři

Časopis účetnictví

Anketa

Líbí se Vám vzhled nového PORTÁLU?

Odreagujte se <<

Jak se rychle uvolnit

Jak se rychle uvolnit

Klid si nemůžete koupit, i přestože se na trhu nabízí spousta preparátů, které vám slibují jeho dosažení. Je to schopnost, kterou v základu máme všichni. Ne každý ji však umí používat. Pokud nám má účinně pomáhat, je třeba ji rozvíjet a trénovat. Začtěte se do tipů paní Radky Loji a uvolněte se. Katka více informací

Přečtěte si zajímavý článek od Neuvoo.cz, nového vyhledávače volných pracovních míst

Přečtěte si zajímavý článek od Neuvoo.cz, nového vyhledávače volných pracovních míst

Neuvoo je vyhledávač pracovních příležitostí, který shromažďuje všechny pracovní nabídky dostupné na internetu. Funguje podobně jako Google, jen pro pracovní nabídky. V současné době mají na stránkách okolo 400 000 volných pozic. Neuvoo funguje ve více než 60 zemích světa a z české stránky se návštěvník jednoduše dostane na ty ostatní. Během chvilky si tak můžete najít práci v Británii, Kanadě, jižní Americe nebo třeba na Novém Zélandu. více informací

Platební brána GoPay

Našimi klienty jsou

  • ABC AuditBDO Czech republicCCA Group a.s.Česká spořitelna a.s.Deloitte Advisory s.r.o.
  • DHLE-Consulting Czech s.r.o. Ernst & Young, s.r.o. Euro-Trend FINAUDIT s.r.o. Fučík a partneři
  • H&P Account Tax Consulting a.s.KPMGPPFTPA Horwath VORLÍČKOVÁ PARTNERS White & Case, advokátní kancelář
Všeobecné podmínky Účetního Portálu | Informace ke zpracování osobních údajů GDPR | Kodex Účetního Portálu ke zpracování osobních údajů GDPR | Přidat do oblíbených

Přihlášení

Vyplňte e-mail a heslo, potvrďte kliknutím na tlačítko Přihlásit.

E-mail :
Heslo :
 

Zapomenuté heslo | Nová registrace | Bezplatná registrace