Zaměstnanecké benefity v roce 2017 a 2018 - 2. díl – pokračování stravování, poskytování nápojů

Vidíte nyní zkrácený text článku, pro zobrazení plné verze si zakupte členství na Účetním Portálu.

Vlastní

  • Zaměstnanecké benefity v roce 2017 a 2018 - 2. díl – pokračování stravování, poskytování nápojů (PDF, 140.6 kB)

Autor Ing. Ivana Pilařová 

23.2.2018 11:52

Ing. Ivana Pilařová
Ke konci loňského roku jsme se na Účetním Portále hodně věnovali problematice benefitů. Jednak toto téma bylo zařazeno ve vzdělávacím programu Mzdové účetnictví a jednak jsme zcela nově předělali přehled Plnění poskytovaná zaměstnavatelem - benefity.

PLATÍ pro rok 2018

Přehled si určitě vytiskněte, doporučuji ve formátu A3 a nenechte si jej ujít.   

Jako doplněk toho všeho pro Vás paní Ivana Pilařová na naše přání připravila třídílný seriál k benefitům. Dnes se můžete těšit na problematiku stravování a poskytování nápojů. Poslední třetí díl se věnuje kultuře a rekreaci v návaznosti na benefity a bude pro Vás k dispozici příští týden.

Jednotlivé benefity je nutné mít dobře vyhodnoceny v přiznání k dani z příjmů právnických osob za rok 2017 - daňové, nedaňové, dále, zda je dobře zdaněno u zaměstnance. V neposlední řadě je vhodné se zamyslet, zda některé benefity přehodnotit, vyměnit, zrušit nebo naopak zavést. Mnohé skýtají úsporu a daňové výhody.

Pěva

P.S.
Víte, že Mzdové účetnictví je možno získat jako online program?
K objednání ZDE.

 


 

Obsah:

1      Stravování

1.1    Dovoz jídla

1.1.1    Externí stravování – zvláštní případy

 

1.1.2   Interní stravování ve vlastním stravovacím zařízení

1.1.3     Interní stravování zaměstnanců zaměstnavateli, kteří provozují stravování jako svůj předmět činnosti

1.1.4  Stravování při školeních

1.1.5     Občerstvení při pracovních jednáních se spolupracovníky či klienty na pracovišti (brunch, coffe break…)

 

2      Způsoby poskytování příspěvku 

2.1      Příspěvek zaměstnavatele na externí stravování či poskytování interního stravování z pohledu příjmu zaměstnance

2.2     Poskytování nápojů ke spotřebě na pracovišti 

2.3     A co "vybavení kuchyňky"

 

2.4      Stravné zaměstnanců na pracovní cestě

 

 

2.5      Občerstvení při pracovních jednáních se spolupracovníky či klienty na pracovní cestě
(pozvání na večeři či oběd)

 

 

leden 2018

Ing. Ivana Pilařová

čekejte prosím ...
Hodnocení: 0.0/5 (0 hlasů)

Komentáře

Přidat komentář můžete pouze jako registrovaný. Máte u nás účet? Přihlaste se

OSS, IOSS

Obchodní podmínky | Zásady zpracování osobních údajů | Zásady používání souborů cookies | Přidat do oblíbených

Přihlášení

Vyplňte e-mail a heslo, potvrďte kliknutím na tlačítko Přihlásit.

E-mail :
Heslo :

Zapomenuté heslo | Nová registrace | Bezplatná registrace

Dobrý den, jak Vám můžeme pomoci?

Napište nám ohledně našeho vzdělávání/cesty zákazníka… nebo informaci, že něco nefunguje. Rádi Vám brzy odpovíme.
NESLOUŽÍ PRO ODPOVĚDI NA ODBORNÉ DOTAZY – ty u nás poskytujeme od členské sekce GOLD. Děkujeme za respektování.

Jméno a příjmení :
E-mail :
Text :