PODNIKATELSKÁ KONFERENCE 2021 – VOLNÁ MÍSTA V BOHUŇOVICÍCH: 4. – PRÁVĚ SI OBJEDNALI 3 LIDÉ.

ZÁSADY POUŽÍVÁNÍ SOUBORŮ COOKIES

  1. Co jsou soubory cookies?

    Nezbytným nástrojem pro funkčnost internetových stránek www.ucetni-portal.cz, danovy-specialista.eu, www.specialista-verejnasprava.cz, www.mzdovy-specialista.cz a dalších stránek („Internetové stránky“) společnosti Účetní Portál jsou soubory „cookies“. Jedná se o krátký textový soubor, který navštívená webová stránka odešle do prohlížeče, který ji uloží do počítače. Cookies umožňují webu zaznamenat informace o Vaší návštěvě, například přihlášení na stránky a další nastavení. Cílem těchto souborů je zjistit to, jak jsou stránky používány, aby se mohl optimalizovat jejich obsah.

    Nastavení cookies je plně pod Vaší kontrolou. V nastavení prohlížeče si můžete nastavit vše podle svých představ. Soubory cookies můžete mazat, blokovat, případně nastavit možnost, aby byly cookies ukládány jen s Vaším souhlasem v jednotlivých případech. Pro Vaše pohodlí níže v části Souhlas a odmítnutí cookies uvádíme odkazy na nápovědy pro nastavení, vymazání, povolení či jinou správu souborů cookies u nejčastějších prohlížečů.

  2. K čemu soubory cookies využíváme?

    Jak již bylo řečeno, cookies ukazují, jak jsou Internetové stránky používány. Díky tomu dokáže společnost Účetní Portál lépe přizpůsobit marketingové nástroje, aby byly pro Vás relevantní a přínosné. Cookies umožňují zaznamenat informace o Vaší návštěvě našich Internetových stránek a díky jejich používání tak bude Vaše další návštěva snazší a rychlejší. V praxi to znamená, že se vám nebudou zobrazovat reklamy, které pro Vás nejsou přínosné. 

  3. Druhy souborů cookies

    Cookies lze dělit na základě několika kritérií. Podle toho, kdo cookies vytváří a zpracovává, lze rozdělit cookies na dvě kategorie:
    1. Cookie první strany (first party cookie) vytváří přímo Internetové stránky nebo skripty na stejné doméně. Nejčastěji slouží k zajištění základní funkčnosti Internetové stránky;
    2. Cookie třetích stran (third party cookie) jsou vytvářeny ostatními weby. Tyto weby na navštívené Internetové stránce vlastní nějaký obsah, např. reklamy, obrázky nebo videa.

    Cookies lze také rozdělit podle jejich trvanlivosti na:
    1. Relační cookies (session cookies) jsou dočasné. Ukládají se do Vašeho zařízení jen do doby, než ukončíte práci s internetovým prohlížečem a po jeho zavření se vymažou. Tyto cookies jsou pro řádnou funkčnost Internetových stránek nezbytné;
    2. Permanentní cookies (persistent cookies) můžeme využívat pro Vaši snadnější a pohodlnější orientaci na našich Internetových stránkách (například jednodušší a rychlejší navigace). Tyto cookies zůstávají ve Vašem prohlížeči po delší období nebo dokud je ručně neodstraníte. Délka toho období závisí na zvoleném nastavení internetového prohlížeče. Permanentní cookies umožňují přesun informací na internetový server při každé návštěvě Internetových stránek.

    Podle účelu použití lze soubory cookies dělit na:
    1. Nezbytně nutné (esenciální) cookies, které jsou zapotřebí k provozu webové stránky. Zahrnují například cookies, které Vám umožňují přihlásit se do zabezpečených částí naších Internetových stránek. Tyto cookies neshromažďují informace o uživatelích, které by se daly použít k marketingovým účelům nebo k zapamatování toho, jaké stránky uživatelé na internetu navštěvovali;
    2. Výkonnostní cookies používáme ke zlepšení fungování Internetových stránek. Tyto cookies shromažďují informace o tom, jak návštěvníci tyto Internetové stránky používají, např. na které stránky návštěvníci chodí nejčastěji a zda z Internetových stránek dostávají chybová hlášení. Také nám dovolují zaznamenávat a počítat počet návštěvníků Internetových stránek, což nám umožňuje sledovat, jakým způsobem návštěvníci tyto Internetové stránky používají;
    3. Funkční cookies usnadňují ovládání a vylepšují funkce Internetových stránek. Používají se k aktivaci konkrétních funkcí Internetových stránek (např. přehrávání videí) a jejich nastavení podle Vašich voleb (např. jazyk), s cílem vylepšit Vaši zkušenost s Internetovými stránkami. Zároveň funkční cookies slouží na zapamatování si Vašich preferencí při další návštěvě Internetových stránek;
    4. Cílené a reklamní (profilovací) cookies se používají ke sledování preferencí, které odhalíte prostřednictvím používání Internetových stránek, a za účelem zasílání reklamních zpráv v souladu s těmito preferencemi.

  4. Používané soubory cookies

    Technický název Vydavatel Účel o popis cookies Doba trvání
    PHPSESSID Google Tento soubor cookie slouží k uchování nastavených variant relace, například k uchování statusu přihlášení mezi webovými stránkami. Relační cookie
    _ga Google Analytics Tento soubor cookie slouží k rozlišování uživatelů webových stránek přidělením náhodně generovaného čísla. Permanentní (24 měsíců)
    _gid Google Analytics Tento soubor cookie slouží k identifikaci návštěvníka webových stránek. Permanentní (24 hodin)
    _fbp Facebook Tento soubor cookie slouží k marketingovým účelům. Permanentní (3 měsíce)
    sid Seznam Tento soubor cookie slouží ke sledování konverzí Skliku. Permanentní (30 dnů)
    Další informace o našich cookies a jejich aktuální seznam naleznete prostřednictvím jednotlivých internetových prohlížečů, nejčastěji v položce Nástroje pro vývojáře.

  5. Souhlas a odmítnutí cookies

    Souhlas může být vyjádřen prostřednictvím zaškrtávacího políčka obsaženého v tzv. cookie liště. Soubory cookies můžete i následně v nastavení svého internetového prohlížeče odmítnout, nebo si nastavit užívání jen některých. Pokud však odmítnete souhlas s cookies a použijete nastavení prohlížeče tak, že vypnete všechny cookies (včetně esenciálních cookies), nemusí se Vám podařit získat přístup na webové stránky nebo do některých jejích částí.

    V různých prohlížečích lze také přednastavit automatické odmítání cookies nebo automatické zobrazení informace v případě, že jsou cookies nabízeny. Další informace o správě cookies v jednotlivých prohlížečích naleznete na následujících odkazech:

    - Internet Explorer - https://support.microsoft.com/cs-cz/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
    - Google Chrome - https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=cs
    - Firefox - https://support.mozilla.org/cs/kb/povoleni-zakazani-cookies
    - Safari - https://support.apple.com/cs-cz/guide/safari/sfri11471/mac
    - Opera - https://help.opera.com/cs/latest/security-and-privacy/
    - Microsoft Edge - https://docs.microsoft.com/cs-cz/sccm/compliance/deploy-use/browser-profiles

    K dispozici je také mnoho aplikací třetích stran, které umožňují blokovat nebo spravovat cookies. Můžete také vymazat cookies, které byly dříve uloženy do Vašeho zařízení, vymazáním historie prohlížení. Ujistěte se, že v případě, že tak učiníte, je zaškrtnuta možnost vymazat cookies.

  6. Cookies třetích stran

    Zejména prostřednictvím společností Google Ireland a Facebook Ireland využívá společnost Účetní Portál marketingové nástroje, které ji pomáhají cílit reklamu na ty uživatele, kteří již Internetové stránky navštívili. Účel a rozsah shromažďování údajů a také příslušná práva a možnosti nastavení rozsahu ochrany soukromí naleznete v informacích na stránkách těchto třetích stran, např.:

    - Facebook: https://www.facebook.com/policies; a
    - Google: https://policies.google.com/privacy.

    Více o těchto marketingových nástrojích naleznete na stránkách
    - Facebook: https://cs-cz.facebook.com/business/ads/dynamic-ads; a
    - Google: https://support.google.com/google-ads/answer/2453998?hl=cs.

    Pokud si nepřejete být reklamou oslovováni, lze personalizaci reklam vypnout prostřednictvím níže uvedených odkazů.
    - Facebook: https://cs-cz.facebook.com; a
    - Google: https://adssettings.google.com.

    Společnost Účetní Portál používá jeden ze základních analytických nástrojů společnosti Google – Google Analytics. Informace o rozsahu a způsobu zpracování osobních údajů, které zpracovává tato společnost, naleznete na: https://www.support.google.com/analytics/answer/6004245

  7. Vaše práva

    Jakožto subjekt údajů máte v souvislosti se zpracováním osobních údajů práva, která vyplývají z právních předpisů a která můžete kdykoliv uplatnit. Jedná se o právo
    - na přístup k osobním údajům;
    - na opravu nepřesných a doplnění neúplných osobních údajů;
    - na výmaz osobních údajů, nejsou-li již osobní údaje potřebné pro účely, pro které byly shromážděny či jinak zpracovány, anebo zjistí-li se, že byly zpracovávány protiprávně;
    - na omezení zpracování osobních údajů;
    - na přenositelnost údajů;
    - vznést námitku, po níž zpracování osobních údajů bude ukončeno, neprokáže-li se, že existují závažné oprávněné důvody pro zpracování, jež převažují nad zájmy nebo právy a svobodami subjektu údajů, zejména, je-li důvodem případné vymáhání právních nároků;
    - právo obrátit se se stížností na dozorový orgán, kterým je v České republice Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).

    Budete-li chtít uplatnit svá práva či budete-li mít dotazy týkající se používání souborů cookies, kontaktujte společnost Účetní Portál e-mailem na adrese podpora@ucetni-portal.cz.

  8. Další informace

    Více užitečných informací o cookies, popřípadě o online reklamě nastavené podle toho, jak používáte internet, naleznete na následujících stránkách:
    - www.aboutcookies.org;
    - www.allaboutcookies.org;
    http://www.youronlinechoices.com/at/.


Tyto Zásady používání souborů cookies jsou účinné od 21. 1. 2021.

Převodový můstek Rekodifikace E-commerce

Obchodní podmínky | Zásady zpracování osobních údajů | Zásady používání souborů cookies | Přidat do oblíbených

Přihlášení

Vyplňte e-mail a heslo, potvrďte kliknutím na tlačítko Přihlásit.

E-mail :
Heslo :

Zapomenuté heslo | Nová registrace | Bezplatná registrace

Dobrý den, jak Vám můžeme pomoci?

Jméno a příjmení :
E-mail :
Text :